haha. lam 1 hari 3 entry ai post. lantok deme ler ta suka ai post entry ai.. ini belog aiolls yg punye yuolls. tamau baca . get lost berambos. kikiki.. amboihh.. kuangajiaq betei ai neh kan.. guna ayat yg mensakitkan ulu hati.. hehhe
okeh
ingredients for kek coklat moist cikebooom cikeboom ciknour :
ha. nampak ta segala mcm toe ?? hehhee. mai ai na explain kat yuolls.
tepi kiri atas toe.
1. telur 3 biji
2. minyak masak / marjerin/mentega cair 1 cawan
3. susu cair 1 cawan
4. susu pekaat 1 cawan
5. tepung serbaguna mek siti dari klate. khas utk kek coklat moist punye tepung.
6. serbuk coklat/ coklat bar masakan utk topping yuolls. bukan topping uolls . topping kek . hehehe.
then .
1. pukul teloq yuolls smpai
2. msuk susu cayaq
3. masuk minyak/margerin/mentega cayaq
pukul . pukul pukul smpai kembang . eh bukan pukul. penat lak nak pukul . mixture. okeh. ehhe
hoccay. dah pukul / mix smpai
4. masuk kan tepung tersebut sedikit demi dikit ya yuolls.
5. then pukul / mix lah lagi . then masuk kan air masak 1 cawan
masuk kan lam loyang/ bekas. then kukus / bakar ! smpai masak.. rerajin lah tgk ea kek tuh. huhuhu
hat tepi kali belah kanan bawah tioe. ai dh siapkan topping dia.
1. msuk kan margerin/ mentega lam periuk
2. serbuk koko/ coklat bar masakan toe
3.masukkan susu cair 1 cawan
lakukan dengan menggunakan double boiler. yuolls tatau ?? alah yang masak atas air . ehhee.
then dah cayaq siram jeh atas kek toe.. :)
then hasil nya . jeng jeng jeng
6 bekas wa dapat ohh. hahaha .. kan.. ai letak cheese cheddar hoccay.. onnomnomnom
selamat mencoba.. coba coba
assalamualaikum !
nak. sedapnya. bila la aku boleh rasa air tangan engkau nih :')
ReplyDeleteaku nak jgk kek tu. tp taknak rase air tangan dia, pahit.. yeekkkss...
ReplyDeletecheeyy..bt sndri
ReplyDeletekedekut siuuutttt....
ReplyDeletesedap tu thumbs up
ReplyDelete