Tuesday, 5 November 2013

Repost: 3Nov2013 dan kejadian berlaku


                                                       Assalamualaikum !! *jejerit

hai2 semo, mcm2 bala jadi oh sekarang neh kat area2 Taman Iolls. seminggu sebelum 3 Nov neh ramai pendduk Taman Rahmat (taman bawah Iolls) kene Dengue , then Fogging *betul ta aku eja? haha . dekat 2 kali jugak lah kat taman bawah Iolss neh kene. Then dekat Taman Indah (Taman Iolls) kene jugek lah gamok nye . mne tak nye . jiran taman sebelah mcm jiran kampung sebelah kalau sape yg dok kampung tuh kan.. muehehhe.

 3 hari sebelum 3 Nov jiran olls punya mak pullak meninggal. Innalllahhiwainnailaihirojun. sebelum nnek toe meninggal. ummm. Iolls hado lah dengar bunyi anjing menyanyi menyalak. nyalak die lain mcm ohh tiap2 malam. meremang bebulu, segala bulu remang. *wa buat cerita serram neh.tulun lah buat2 takot ye. >.<  Al-Fatihah buat arwah nnek tuh. semoga beliau ditempatkan dengan org2 yg beriman disana :'))

then time  3 Nov . ahaa . lame ta g kenduri kawin. time neh lah wa na bejimba sheshantekk kan. hahaha.
Alhamdulillah berlangsung dengan baik semuanye, anak jiran belakang umah dh kawin :))



ini ibu Iolls dan makcik jiran sebelah umah *makcik neh la yang mak mentua ye meninggal (nnek tuh lah)
3 hari beturut2 jugaklah die wat kenduri tahlil 
hari yang ke 3 baru Iolls muncul kat uma die tuh pun sebab makcik neh tanya ibu
"anak kau tanak dtg ke ? "
ummpph . sentap kejap >.< bukan tanak dtg . segan. tapelah yg penting Iolls dtg jugak lah kan.

eh luppe pullak . ibu Iolls neh part menyambut tetamu . so ,Iolls pun menyomak lah jual muka kat sittoohh . kakakka :D 

sempat gak Iolls tgk pengantin bersanding, ad group kompang . syokk. 
kompang dipalu.. pengantin baru. ecewah . nyanyi kew Uolls terrr..

na tgk kan muka menyemak , jual muka   Iolls . muehehe :D

haha .. I'm not engaged lagi lah . *sape stalk fb wa tuh, pepaham la.
sesajo letak . sebab si Keling Fatiha tuh letak Relationship Its Complicated. puiihh diaa complicated .. choiii
mcm shomel jeh kan.mcm shantekk jeh kan. buah hati sapa lah neh .. muehehhe. *maluTutupMulut


hat spect toe yak ainna punyo . muehehhe. bergaya , mutu, keunggulan kan. muehehehe.
time neh kami melepak kat rumah jiran hujung kali dekat gn tempat nyambut tamu. hmm3 . tme neh hujan bak ianq lebat na mampui, lencun kain baju #ehhh . baju tak lah law lencun gan baju2 mau nampak anggun bentuk body Iolls gitttoohh. >.< . kain lencun basah kayap kuyup.1 jam gak ujan lebat ta leh na balik. 
Iolls pun ahh . pap pap pap sap sap sui tangkat gambiaq . muehehhe. nasib baik muka olls cun lag tuh. ececcecece.. >.<



Weolls sempat jugek tangkap gambaq time berjalan
 . toe blkg taman permainan.  jalan kaki balik . nasib baik hujan reda dah. 
adik Iolls yang lelaki neh dok merewang kat kenduri kawin toe. smpai minta cuti keja lagi.. dan2 buleh pullak melepak smpai ptg kat sne berkaroke.. perghh2.
nasib Iolls neh perempuan Melayu terakhir eh. kene Capslock neh PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR
. ecewah >.< *maluPejamMata. kalau tak mau Iolls join sekaki berkaroke. kakakka

otteyyy ! penat na nap dah .. sudah cukup2 cukup sudah . cukup smpai dsini saja *Uolls nyanyi eh. ahaa.
Alhamdulillah phak pengantin dan keluarga semua berjalan gan lancar majlis nye ye. :))
semoga berbahagia di dunia dan akhirat. dan cepat2 dapat anak. :)) amin.
*Aku bila tatau. . -_-

harineh Iolls baru na post kan . harineh baru rajin.. 
dan harineh jugak lah Iolls dapat bertIta . Cikgu Mahmood Iolls ngajar Iolls time sek menengah duluo pergi ke rahmatullah . Innalillahhiwainnailaihirojiun :')) cikgu Iolls yg sporting ,, kat kelas panggil anak murid cm membe2 je .."aku, kau"
Cikgu Iolls orang Taman Rahmat (taman bawah wa je ). bukak pintu umah . nmpak bumbung uma ye :'))
semoga cikgu ditempatkan dengan org2 yang beriman . Al- Fatihah (5/11/13)

dalam gembira ada duka nye :))
yang hidup akan mati , yang hidup teruskan amal ibadah utk dibawa ke Sana :'))

macam2 bencana berlaku didunia , di Malaysia , di Tempat Iolls. jadi berdoalah bersujud lah selagi sihat agar kita dipelihara olehNya.

Assalamualaikum. :))

#kesian Uolls baca blog Iolls yang panjang lebaq kali neh ha.
#lantok Uolls lah .. neh blog olls yang punye. suke hati mak nnek Iolls na tulis hape pun ! >.< *eh, na memarah pullak Iolls neh. hahha









2 comments:

  1. hapesal plak -_- Bangang tang mana . bangang hatook kau.. kakakka

    ReplyDelete